Местоположение

Разстояния до Цигов чарк от по-големите градове

от София: 147 км

Следвайки автомагистрала А1-„Тракия”,

от Пловдив: 65 км
от Пазардик: 47 км
от Велинград: 24 км

Водите на язовир Батак дават прекрасни възможности за риболов – във водите му се срещат костур, кефал, червеноперка, шаран, таранка и толстолоп.

Месността Цигов Чарк предоставя отлични условия за лов на едър дивеч: елен, сърна, дива свиня, мечка, вълк.
Курортен комплекс Цигов Чарк се намира на 8 километра от Батак и на 24 километра източно от гр. Велинград, на брега на язовир Батак по пътя между двата града.
Разположен в обширна открита местност със средна надморска височина 900-1100 метра брега на живописния язовир Батак, в близост до ридовете на родопския връх Голяма Сюткя (2186 м)

Вижте Вили Лъки – цигов чарк на по-голяма карта

Това уникалното местоположение прави курорта Цигов Чарк идеално място за туризъм през цялата година. В околността са разположени множество вили, хижи и хотели където можете да отседнете сред красотата и кристално чистият въздух на Родопите.

За любителите на зимните спортове, курортът Цигов Чарк предлага алпийска ски-писта (1200 м) и писта за ски-бягане (20000 м).
Алпийската ски-писта е оборудвана с три влека, единият от които, тип помагалски, е с дължина 600 м. Денивелацията на пистата е около 100 м, което я прави подходяща за начинаещи и средно напреднали. Ски пистата е осветена е и дава възможност за постоянна експлоатация през денонощието. Предлагат се и моторни шейни. Има ски гардероб.

В курорта Цигов Чарк предстои изграждането на още четири ски-писти, писти за сноуборд (халфпайп), писта за моторни шейни и ски-влек, което е най-големият проект на общината.
Положението на ски-писта “Батак” е такова, че позволява на снежната покривка да се задържа от ноември до април, а от горната точка на ски-влековете се открива невероятна гледка към язовир Батак. Осъществяването на проекта ще превърне Батак в един от най-модерните ски-центрове на България.